Згода на обробку персональних даних

Згода на обробку персональних даних

Згода на обробку персональних даних у правовій практиці України відіграє важливу роль у захисті прав та свобод громадян у сфері обробки їхніх персональних даних. Цей документ є виявом волі людини дозволити певній організації чи індивіду використовувати її особисту інформацію для конкретних цілей.

Згода може мати різні форми, зокрема, письмову і електронну. У письмовій формі згода може бути надана як окремий документ або як частина іншого документа, наприклад, договору. У електронній формі згода часто використовується на вебсайтах, де користувачі дають свою згоду шляхом позначення відповідного поля або відправки електронної форми.

Цей документ є вкрай необхідним для забезпечення дотримання законодавства України про захист персональних даних, яке вимагає згоди особи для обробки її даних, крім випадків, прямо передбачених законом. Обробка даних без такої згоди може розцінюватися як порушення прав людини.

Документ складають у ситуаціях, коли організація або індивід має намір збирати, зберігати, використовувати або розголошувати особисті дані особи. Сторонами в цьому випадку виступають суб’єкт персональних даних (фізична особа, яка дає згоду) та відповідальний за обробку даних (організація або індивід, які отримують згоду).

Щодо вимог до оформлення, згода має бути чіткою, конкретною та інформованою. Це означає, що особа повинна чітко розуміти, на які саме дані дається згода, для яких цілей ці дані будуть використовуватися, ким і як довго зберігатимуться ці дані. Важливо, що згода не має бути отримана під примусом або в результаті обману.

Зазвичай згоду готує організація або індивід, які мають намір обробляти персональні дані. Це може бути юридичний відділ компанії або спеціалізовані консультанти у сфері захисту даних. Важливо, щоб документ був складений таким чином, щоб він був зрозумілий для особи, яка дає згоду, та відповідав усім юридичним вимогам.

Приклади

Шаблон “Згоди на обробку персональних даних” в Україні може виглядати наступним чином:


Згода на обробку персональних даних

Я, [Повне ім’я], народжений(а) [дата народження], проживаючий(а) за адресою [адреса проживання], згідно з Законом України “Про захист персональних даних” від [дата] № 2297-VI, надаю свою згоду [Назві організації/компанії/індивіду] на обробку моїх персональних даних з такими цілями:

  • [Ціль 1, наприклад, “для укладання та виконання договору”];
  • [Ціль 2, наприклад, “для маркетингових досліджень”];
  • [Додати інші цілі за потреби].

Я підтверджую, що інформований(а) про мету збору та обробки моїх персональних даних, а також про мої права згідно з вищевказаним законом, включаючи право на доступ до моїх даних, їхнє виправлення, видалення, обмеження обробки, а також право на звернення зі скаргою до уповноваженого органу з питань захисту персональних даних.

Я надаю право [Назві організації/компанії/індивіду] на зберігання та обробку таких моїх персональних даних:

  • Ім’я та прізвище;
  • Дата народження;
  • Адреса проживання;
  • Контактний телефон;
  • Електронна пошта;
  • [Інші дані, якщо необхідно].

Ця згода діє безстроково з моменту її підписання і може бути відкликана мною у будь-який час за умови письмового повідомлення [Назві організації/компанії/індивіду] не менш ніж за 30 днів до бажаної дати припинення обробки моїх даних.

Дата: [дд.мм.рррр]
Підпис: ________________


Приклад заповнення:

Згода на обробку персональних даних

Я, Іванов Іван Іванович, народжений 01.01.1980, проживаючий за адресою вул. Сонячна, 10, м. Київ, 01000, згідно з Законом України “Про захист персональних даних” від 01.06.2010 № 2297-VI, надаю свою згоду ТОВ “Прогрес” на обробку моїх персональних даних з такими цілями:

  • Для укладання та виконання договору купівлі-продажу;
  • Для маркетингових досліджень.

Я підтверджую, що інформований про мету збору та обробки моїх персональних даних, а також про мої права згідно з вищевказаним законом.

Я надаю право ТОВ “Прогрес” на зберігання та обробку таких моїх персональних даних:

  • Ім’я та прізвище;
  • Дата народження;
  • Адреса проживання;
  • Контактний телефон;
  • Електронна пошта.

Ця згода діє безстроково з моменту її підписання і може бути відкликана мною у будь-який час за умови письмового повідомлення ТОВ “Прогрес” не менш ніж за 30 днів до бажаної дати припинення обробки моїх даних.

Дата: 17.01.2024
Підпис: ________________


Цей шаблон є лише загальним прикладом і може бути модифікований або доповнений залежно від конкретних вимог та обставин.

Згода на обробку персональних даних

Підпишіться на наш Телеграм. Там ви знайдете анонси нових матеріалів та приємні бонуси

Я, [прізвище, ім’я, по батькові], [дата народження] року народження, паспорт [серія, номер] виданий [органом, який видав паспорт], [адреса реєстрації], [ідентифікаційний код], даю згоду на обробку моїх персональних даних [найменування товариства] (далі – “Товариство”).

**Персональні дані, які я даю згоду на обробку, включають в себе:

  • [перелік персональних даних]

**Ця згода надається для наступних цілей:

  • [перелік цілей обробки персональних даних]

Я розумію, що можу в будь-який час відкликати цю згоду, направивши відповідне письмове повідомлення на адресу [адреса Товариства].

Ця згода є безвідкличною та набирає чинності з моменту її підписання.

[Дата] [Підпис]

Приклади заповнення

Вказується інформація про суб’єкта персональних даних:

  • прізвище, ім’я, по батькові суб’єкта персональних даних;
  • дата народження суб’єкта персональних даних;
  • паспортні дані суб’єкта персональних даних;
  • адреса реєстрації суб’єкта персональних даних;
  • ідентифікаційний код суб’єкта персональних даних.

Вказується інформація про володільця персональних даних:

  • найменування товариства;
  • код ЄДРПОУ товариства.

Вказується перелік персональних даних, на обробку яких дається згода:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дата народження;
  • паспортні дані;
  • адреса реєстрації;
  • ідентифікаційний код;
  • контактний номер телефону;
  • адреса електронної пошти;
  • інші персональні дані.

Вказується перелік цілей обробки персональних даних:

  • виконання договору;
  • надання послуг;
  • інформування про новини та акції;
  • проведення маркетингових досліджень;
  • інші цілі.

Згода на обробку персональних даних підписується суб’єктом персональних даних.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про захист персональних даних”, обробка персональних даних здійснюється на підставі згоди суб’єкта персональних даних або в інших випадках, передбачених законом.

Згода суб’єкта персональних даних на обробку його персональних даних повинна бути добровільною, конкретною, інформованою та однозначною.

**Згода на обробку персональних даних повинна містити наступну інформацію:

  • ідентифікацію володільця персональних даних;
  • цілі обробки персональних даних;
  • перелік персональних даних, на обробку яких дається згода;
  • строк дії згоди;
  • право суб’єкта персональних даних на доступ до своїх персональних даних;
  • право суб’єкта персональних даних на виправлення або видалення своїх персональних даних;
  • право суб’єкта персональних даних на обмеження обробку своїх персональних даних;
  • право суб’єкта персональних даних на оскарження обробки своїх персональних даних;
  • інші передбачені законом права суб’єкта персональних даних.**

Згода на обробку персональних даних може бути відкликана суб’єктом персональних даних у будь-який час.

Ось ще приклад Згоди на обробку персональних даних відповідно до законодавства України:

ЗГОДА на обробку персональних даних

Я, Іваненко Іван Іванович, паспорт серії МН No 123456, виданий 01.01.2015 р. Шевченківським РУГУ МВС України в м. Києві, відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” надаю згоду ТОВ “Промінь” (код ЄДРПОУ 34567289) на обробку моїх персональних даних у картотеках та/або за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи баз персональних даних клієнтів з метою забезпечення реалізації податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку.

Перелік персональних даних, на обробку яких надаю згоду:

  • прізвище, ім’я, по батькові
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків
  • паспортні дані
  • місце проживання
  • місце роботи
  • посада
  • номери контактних телефонів
  • фотографія (на розсуд суб’єкта персональних даних)

Дата, підпис

Завантажити шаблон документа ворд з прикладом заповнення

Скачати на комп’ютер без реєстрації заповнений українською приклад у форматі док (.doc)

Вам потрібен інший зразок? Оберіть онлайн необхідний бланк на сторінці.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Роби Бізнес, Укр
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: